De dood, zo verbannen uit ons dagelijks leven… verworden tot iets waar we tegen vechten, iets wat velen beangstigt, zwart, eng, te verdrietig… Ja, in de context van oorlog en criminaliteit krijgt het nog wel eens aandacht, maar verder, nee, geen thema.  “Niet echt een sexy item om in de markt te zetten”, reageerde een vriend, collega. Het blijft me echter bezig houden en ik heb dit blijkbaar te doen.

Een terminale vriendin zei jaren geleden al tegen mij: ‘Marieke, leven met een beetje dood op zak is zo gek nog niet!’  Zij heeft de 40 niet gehaald en ik ben steeds bewuster gaan leven. Waarom wachten met een bucket- and fuckitlist totdat je ziek wordt? Waarom pas het leven waarderen als de ouderdom je fysieke grenzen biedt? Deze bewustwording, deze omarming van de dood, verdiept, verrijkt je leven, juist als je jong en gezond bent. Zelf heb ik in systemisch werk de dood ervaren als stralende, liefdevolle energie, die zoveel te bieden heeft, als we maar durven te aanvaarden.

Deze workshop is voor iedereen die ‘het concept dood’ wil onderzoeken en haar of zijn leven daarmee wil intensiveren. Wat is dood voor jou? Hoe heeft de dood een plek in je leven? Leef je de dood? Geen theorie, geen religie, maar eigen ervaringen, eigen inzichten en gevoelens staan centraal. Je wel eens gerealiseerd dat elke ademhaling, elk dag/nachtritme facetten van dood in zich draagt? Hoe onlosmakelijk dit met leven verbonden is?

Meditaties, lichaamswerk,  systemische oefeningen en sharings worden gebruikt om de bewustwording op gang te brengen.

Investering: 75 euro voor 3 dagdelen (neem iemand mee en krijg 15 euro korting)

Bij een groep van minimaal 4 deelnemers (max 12) wordt een groep op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (24 en 31 mei en 7 juni) georganiseerd.  Voor meer info bel 0648697699 of mail gerust scape@senden-coaching.nl Graag voor 20 mei laten weten dat je meedoet. Bij voldoende belangstelling behoort een hele dag/weekend tot de mogelijkheden.

Klik hier om terug te gaan naar de homepage